ua en ru

Американський банк JPMorgan Chase заявив про торговельний збиток у розмірі 2 млрд дол

Найбільший американський банк JPMorgan Chase несподівано заявив про торговельний збиток у розмірі 2 млрд дол. З урахуванням всіх прибутків і збитків інвестиційний підрозділ компанії розраховує закрити другий квартал зі збитками в розмірі близько 800 млн дол., передає BBC.

За оцінками керівника фінансової корпорації Джемі Даймона, втрати JPMorgan Chase могли бути ще більшими - близько 1 млрд дол. Глава банку вважає, що компанію підвела стратегія, обрана інвестиційним підрозділом: вона виявилася "більш ризикованою і менш ефективною", ніж передбачалося раніше.

"Було допущено багато помилок, недбалостей і невірних рішень. І помилки ці були дуже грубими", - заявив Даймон, оцінюючи роботу трейдерів. Зазначимо, що інвестиційний підрозділ банку займається вкладеннями в хедж-фонди, намагаючись забезпечити різноманітність портфелів цінних паперів, щоб уникнути зниження вартості акцій.

Проте після оголошення про збитки JPMorgan Chase акції банку подешевшали відразу на 6%. Це падіння спричинило за собою зниження котирувань акцій і інших великих фінансових корпорацій, зокрема Goldman Sachs, Citigroup і Bank of America.

Даймон пообіцяв, що JP Morgan Chase постарається позбавитися цінних паперів, які стрімко подешевшали, щоб мінімізувати збитки акціонерів банку.

Банк JPMorgan Chase був утворений в 2000 р. в результаті злиття Chase Manhattan Bank і JPMorgan. Оперує під брендами JPMorgan і Chase. Банк представлений більш ніж в 60 країнах світу, кількість співробітників перевищує 200 тис. чоловік. Сукупні активи компанії становлять 2 трлн дол. У порівнянні з американськими конкурентами JPMorgan досить впевнено пережив фінансову кризу.