ua en ru

Американський атомний авіаносець Nimitz увійшов в Червоне море

Американський атомний авіаносець Nimitz у супроводі чотирьох кораблів увійшов в Червоне море. Про це повідомляє ABC News з посиланням на заяву представника американської влади.

Однак, як повідомляється, екіпаж корабля не отримував вказівок брати участь у можливому військовому ударі США проти Сирії.

Представник влади підтвердив інформацію про те, що Nimitz, а також чотири інші кораблі увійшли в Червоне море. Група судів не призначена для участі в ударі по Сирії, підкреслило джерело, а подібний крок є розумним на випадок, якщо ресурси кораблів знадобляться для "максимізації доступних засобів". У зазначену групу кораблів також входять крейсер Princeton і три есмінця.

На тлі міжнародної напруженості через сирійський конфлікт, 28 серпня суда перебували в Індійському океані. Цей крок американська влада охарактеризувала як "розумне, відповідальне рішення".

Нагадаємо, що раніше Президент США Барак Обама офіційно звернувся до конгресу з проханням схвалити військові дії в Сирії. Запропонований законопроект дозволяє використання військової сили для запобігання використання хімічної зброї сирійським урядом. Голосування з цього питання відбудеться після початку сесії конгресу 9 вересня.