ua en ru

Американським військовим дозволять носити релігійні атрибути

Військовослужбовцям збройних сил США відтепер буде дозволено носити релігійні атрибути, в тому числі тюрбани, кіпи, бороди і татуювання. Мусульмани, сикхи, євреї і адепти неоязичницького культу віккі, що проходять військову службу у всіх видах збройних сил, тепер мають можливість отримати дозвіл на пом'якшення строгих правил, що регулюють зовнішній вигляд і форму одягу, повідомляє Бі -бі- сі. Всі звернення будуть розглядатися індивідуально; командири можуть відповісти відмовою, якщо вважатимуть, що це може негативно позначитися на боєготовності військовослужбовця.

У проханні може бути відмовлено , якщо релігійний атрибут , наприклад , борода , може вплинути на безпеку поводження з озброєнням і технікою , наприклад у випадку носіння касок і захисних масок.

Правила вступають в дію з середи і будуть поширюватися на всі офіційно визнані Пентагоном релігії у всіх видах збройних сил.

Амардіп Сінгх , один із засновників "Коаліції сикхів " , назвав ініціативу Пентагону кроком вперед.

"Чудово , що армія показує прихильність захисту свободи віросповідання. Однак зрозуміло , що потрібно ще багато зробити в цьому напрямку" , - сказав Сінгх.