ua en ru

Американські школярі вимагають визнання мусульманських свят вихідними

Невелика група учнів однієї зі шкіл міста Грейт Фоллс в штаті Вірджинія подала петицію через веб- сайт Білого дому , закликавши держава ввести в школах вихідні в дні мусульманських свят.

"Мені здається , що по всій країні йде ініціатива щодо визнання державою мусульманських свят в шкільній системі . Переважно мова йде про школи , де налічується велика кількість учнів- мусульман" , - заявив представник Ради з американо- ісламських відносин Ібрахім Хупер в інтерв'ю TheChristian Post .

"Ця петиція - просто вираз тривалого діалогу і спосіб подальшого просування цього питання".

Петиція була ініційована восьмикласницею Сумайя МакТаггарт , яка разом з однокласницею Іман Хазер отримала завдання , пов'язане з проявом громадянської позиції.

МакТаггарт разом з іншими школярками подала в уряд петицію з питання , яке хвилювало їх найбільше , адже свята Ід аль -Адха та Ід аль -Фітр дуже важливі для будь-якого мусульманина.

"Ми знаємо один одного по мечеті. Я відвідувала ту ж мечеть , що Фатіма. Ми опинилися в одному і тому ж класі з суспільних наук і подали в уряд петицію про визнання наших свят в державних школах", - пояснила восьмикласниця.

Варто відзначити , що цю петицію підписало вже понад 34 000 чоловік.