ua en ru

Американські компанії готові постачати Україні вугілля для забезпечення роботи ТЕС

На сьогодні є пропозиції від американських компаній по постачанню в Україну вугілля необхідних марок для забезпечення паливом українських ТЕС і робота за цим напрямком триває.

На сьогодні є пропозиції від американських компаній по постачанню в Україну вугілля необхідних марок для забезпечення паливом українських ТЕС і робота за цим напрямком триває. Про це сьогодні повідомив заступник секретаря США з питань торгівлі Метью Мюррей під час зустрічі с міністром енергетики України Юрієм Проданом, передає прес-служба Міненерго.

Також на зустрічі було присутні посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, представники посольства США в Україні, перший заступник міністра енергетики України Юрій Зюков та представники НАК "Нафтогаз України".

Повідомляється, що головну увагу під час зустрічі було приділено проблемі забезпечення паливом українських ТЕС, що виникла в наслідок дій бойовиків на мході України та шляхам стабілізації ситуації. У якості одного з варіантів вирішення проблеми, сторони обговорили можливість постачання в Україну вугілля або заміщуючого палива американськими компаніями.

Також Мюррей наголосив на значному потенціалі країн у розвитку співпраці в енергетичній сфері і за іншими напрямками (видобуток вуглеводнів, ядерна енергетика, інші).

Крім того, згідно з повідомленням, у ході розмови на прохання американської сторони Продан поінформував про стан та перспективи продовження переговорів у форматі "Україна - ЄС - Російська Федерація" щодо постачання природного газу в Україну та до країн ЄС.

У свою чергу Пайєтт зазначив, що США і надалі підтримуватимуть Україну в здійсненні заходів, що сприяють посиленню енергетичної безпеки країни.

Нагадаємо, вчора прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що у планах Російської Федерації відключити Україну від усіх енергетичних ресурсів.