ua en ru

Американські банки підвищили прогноз цін на нафту вперше за півріччя

Американські банки підвищили прогноз цін на нафту вперше за півріччя Фото: банки Уолл-стріт поліпшили прогноз цін на нафту (lukoil.ru)

Прогноз поліпшився як для нафти марки Brent, так і для WTI

Чотирнадцять представників банків Уолл-стріт вперше за півроку підвищили прогноз цін на нафту. Про це свідчать результати щомісячного дослідження The Wall Street Journal.

Згідно з даними опитування, проведеного виданням, поліпшення прогнозів пов'язано з тим, що скорочення видобутку нафти, найбільшими світовими постачальниками сприяє ребалансування ринку.

зокрема, банківські аналітики очікують, що нафта марки Brent буде коштувати в середньому 54 долара за барель в 2018 році, що на 1 долар вище вересневої оцінки. Прогноз для WTI збільшилася також на 1 - до 51 доларів за барель.

минулого тижня динаміка Brent полягала в підвищенні ціни бареля вище 60 доларів, що відбулося вперше більш ніж за два роки. Таку динаміку аналітики пов'язують із заявами Саудівської Аравії і Росії про продовження угоди про обмеження видобутку нафти до середини весни майбутнього року. Наступне засідання ОПЕК +, на якому зокрема буде обговорюватися можливість розширення угоди, призначено на 30 листопада у Відні.

"Базові фактори поліпшуються, попит - хороший, а виконання угоди ОПЕК - висока, - відзначає аналітик із Jefferies Джейсон Гаммель. - Ми очікуємо, що картель разом з партнерами з країн, що не входять в нього, продовжать угоду про зниження видобутку до кінця 2018 року".

Нагадаємо, ОПЕК підвищила прогноз світового попиту на нафту на 2017-2018 роки.