ua en ru

Американські авіакомпанії United Airlines і Continental Airlines закрили операцію по злиттю

Американські авіакомпанії United Airlines і Continental Airlines закрили операцію по злиттю, завдяки якій утворено найбільший у світі авіаперевізник. З сьогоднішнього дня звичайні акції об'єднаної компанії United Continental Holdings Inc. починають торгуватися на Нью-Йоркській фондовій біржі під тікером UAL, передає РБК з посиланням на прес-реліз United Continental Holdings.

До ради директорів об'єднаної компанії увійшли по шість незалежних директорів від колишніх United і Continental. Виконавчим директором United Continental Holdings призначений колишній керівник Continental Джефф Смайсек, а головою ради директорів - Гленн Тілтон, який раніше очолював холдингову компанію United Airlines - UAL Corp.

На початку травня 2010 р. United Airlines і Continental Airlines оголосили про "злиття рівних (компаній) з метою створення глобального авіаперевізника світового класу". Операція була здійснена шляхом обміну акцій. Акціонери Continental отримали по 1,05 звичайної акції United за кожний свій папір. Нова авіакомпанія буде оперувати під ім'ям United Airlines, однак збереже логотип та фірмові кольори Continental. Штаб-квартира холдингу United Continental розташована в Чикаго.