ua en ru

Американська Royalty Pharma хоче купити ірландську фармацевтичну компанію за 6,5 млрд дол

Американська компанія Royalty Pharma направила попередню пропозицію про покупку ірландської фармацевтичної компанії Elan. Про це йдеться в оприлюдненому сьогодні прес-релізі Royalty Pharma.

Мова йде про придбання всього акціонерного капіталу компанії. Оферта Royalty Pharma передбачає, що акціонери Elan отримають по 11 дол. готівкою за кожну акцію і ADS компанії, якою вони володіють. Запропонована за кожну акцію і ADS сума являє собою 3,8% премію до ціни акції Elan на закритті торгів 22 лютого 2013 р.

Виходячи з випущеного акціонерного капіталу компанії і запропонованої за кожну акцію Elan суми, загальний обсяг операції може скласти 6,5 млрд дол.

Поки Royalty Pharma не отримала формальної відповіді на свою пропозицію і не змогла вступити в контакт з Elan щодо спрямованої оферти. Незважаючи на це, Royalty Pharma готова працювати з Elan і розглядати варіанти співпраці щодо даної можливої угоди.

Royalty Pharma готова профінансувати операцію за рахунок наявних коштів і за рахунок позикових коштів. Синдикат банків на чолі з Bank of America і BofA Merrill Lynch вже висловив свою згоду надати Royalty Pharma необхідне для пріобертенія Elan фінансування.

Американська приватна компанія Royalty Pharma, працююча в секторі біофармацевтики, була заснована в 1996 р. Її засновник Пабло Легоррета раніше працював банкіром в інвестиційному банку Lazard.

Elan - ірландська фармацевтична компанія, раніше оголосила про реструктуризацію своєї угоди з американською Biogen Idec, що передбачає продаж прав на препарат для лікування розсіяного склерозу Tysabri, над якими компанії працювали разом 12 років. За права на цей препарат Elan вдалося виручити 3,25 млрд дол. готівкою і роялті в розмірі 12% з глобального об'єму продажів протягом першого року після завершення операції, наміченого на I півріччя 2013 р.

Читайте також: Мінфін Японії планує продати третину своєї частки в Japan Tobacco за 10,3 млрд дол