ua en ru

Американська продуктова Kraft Foods перейде з біржі NYSE на біржу NASDAQ

Американська продуктова компанія Kraft Foods повідомила про свої плани переходу з біржі NYSE на біржу NASDAQ, повідомляє агентство Reuters. Як повідомив представник Kraft Foods Джон Симле, маркетингові проекти NASDAQ допоможуть підняти рейтинг компанії серед інвесторів. Крім того, однією з причин переходу стала економія коштів на NASDAQ.

Це перший випадок переходу компанії з NYSE на NASDAQ.

Співробітники NASDAQ повідомили, що нещодавні збої в роботі біржі при проведенні IPO Facebook не завадять компанії Kraft Foods. Акції компанії почнуть торгуватися на NASDAQ c тікером KFT 26 червня 2012 р.

Kraft Foods - другий за величиною в світі виробник продуктів харчування та напоїв після швейцарської Nestle. У структурі продукції компанії найбільшу частку займають кондитерські вироби - 50% (включаючи борошняні). У портфель брендів входять Cadbury, Milka (шоколад), Jacobs, Maxwell House (кава). Штаб-квартира компанії знаходиться в м. Нортфілде (штат Іллінойс). Акції Kraft Foods включені в розрахунок індексу "блакитних фішок" США Dow Jones Industrial Average. Чистий прибуток Kraft Foods (за вирахуванням неконтролюючих часток) у I кварталі 2012 р. зріс на 2,1% і склав 813 млн дол. проти 799 млн дол., отриманих в I кварталі 2011 р.