ua en ru

Американська PepsiCo виставила оферту на викуп 23,02% акцій ВБД ПП у міноритаріїв

Американський виробник безалкогольних напоїв та продуктів харчування компанія PepsiCo виставила оферту на викуп у міноритаріїв 23,02% акцій російського виробника молочних продуктів, соків, мінеральної води та дитячого харчування ВАТ "Вімм-Білль-Данн Продукти харчування" (ВБД ПП). Про це йдеться в повідомленні Pepsi-Cola (Bermuda) Ltd., передає РБК.

Згідно з матеріалами компанії, обов'язкову пропозицію виставлено на придбання 10 млн 127 тис. 681 звичайних іменних бездокументарній акції (державний реєстраційний номер випуску 1-01-06005-A). Відповідну пропозицію також представлено у федеральний орган виконавчої влади по ринку цінних паперів 22 лютого 2011 р.

4 лютого PepsiCo оголосила ціну викупу залишилися у міноритарних акціонерів акцій ВБД: ціна за звичайну акцію в рамках російської пропозиції була встановлена на рівні 3883,7 руб., А за американську депозитарну акцію (ADS) - 970,925 руб.

Перед цим PepsiCo оголосила про намір до 11 березня 2011 виставити оферту на викуп паперів ВБД ПП, що залишилися після закриття операції з придбання 66% звичайних акцій російської компанії в основних власників. 3 лютого ц.р. PepsiCo Inc. оголосила про завершення угоди з придбання 66% акцій ВБД ПП у основних власників компанії. У результаті угоди частка PepsiCo в капіталі ВБД ПП зросла приблизно до 77% (PepsiCo паралельно викуповувала папери ВБД ПП в Нью-Йорку).

PepsiCo очікує, що обидві пропозиції будуть дійсні протягом 70 календарних днів, тобто до другої половини травня 2011 р. після успішного завершення пропозицій PepsiCo планує провести делістинг ADS "Вімм-Білль-Данна" з Нью-Йоркської фондової біржі і звичайних акцій - з біржі РТС.