ua en ru

Американська медіакомпанія приступила до покупки "Формули-1"

Американська медіакомпанія приступила до покупки "Формули-1" Фото: компанія кільцевих автогонок Formula One Group (AFP)

Як планується, угоду закриють у першому кварталі 2017 року

Корпорація мільярдера Джона Мелоуна Liberty Media Corporation офіційно оголосила про згоду придбати компанію Formula One Group (FOG), що володіє бізнесом автогонок "Формула-1". Про це повідомили у прес-службі Liberty Media.

Як зазначається, Liberty Media вже придбала 18,7% акцій Formula One за 746 млн доларів і надалі збирається придбати 100% акцій компанії. Угоду планується закрити в першому кварталі 2017 року.

За весь пакет акцій "Формули-1" Liberty заплатить 4,4 млрд доларів, а також візьме на себе борги і зобов'язання Formula One. В результаті загальна вартість угоди з урахуванням грошей, які перебувають на рахунках Formula One, складе близько 8 млрд доларів.

Раніше про підготовлювану угоду повідомляли галузеві ЗМІ, зокрема, німецький журнал Auto, Motor und Sport. Як зазначалося, продати акції має намір і основний акціонер Formula One Management - інвестфонд CVC Capitals, і кілька інших власників. CVC був власником 35,1% бізнесу Formula 1, а другим за величиною акціонером є Waddell & Reed із 20,9% акцій. Трасту Екклстоуна Bambino Trust належить 8,5% акцій, з них особисто Екклстоуну - 5,3%.

Раніше гендиректор Formula One Management Берні Екклстоун заявив, що Liberty Media хоче, щоб він залишився на своїй посаді ще на три роки.

Загалом у чемпіонаті "Формули-1" 21 етап, включаючи перегони в російському Сочі, які проводяться із 2014 року. У 2015 році виручка "Формули-1" склала 1,7 млрд доларів - стільки ж, скільки і у 2014-му, йшлося у презентації до угоди, а прибуток EBITDA знизився на 4%, до 464 млн доларів.

Джон Мелоун обіймає 184-е місце у списку мільярдерів Forbes. Його статки оцінюються у 5,8 млрд доларів.

Як повідомлялося в липні, американська корпорація Apple зібралася купити компанію Formula One Group, що володіє правами на чемпіонат "Формула-1".