ua en ru

Американська інтернет-компанія Groupon залучила 950 млн дол. шляхом розміщення акцій

Американська інтернет-компанія Groupon Inc., що надає послуги в сфері онлайн-рітейлу, завершила процес залучення коштів шляхом приватного розміщення акцій в обсязі 950 млн дол. Метою залучення коштів стане викуп акцій у ряду колишніх інвесторів, а також розширення бізнесу Groupon за межами Сполучених Штатів , передає РБК з посиланням на Reuters.
Новими інвесторами виступили як приватні особи, так і різні компанії, включаючи російську Mail.ru Group. Фінансовим консультантом при розміщенні виступила компанія Allen & Company LLC.
В кінці грудня 2010 р. Повідомляється, що Groupon Inc. планує приватне розміщення акцій на суму до 950 млн дол. Компанія мала намір випустити близько 30 млн привілейованих акцій серії G за ціною випуску в 31,59 дол. / акція і тим самим залучити майже 1 млрд дол. У документах Groupon також вказувалося, що привілейовані акції серії G надають їх власникам переважні права у разі ліквідації компанії. При цьому всі привілейовані акції Groupon будуть автоматично конвертовані у звичайні голосуючі акції, якщо компанія проведе IPO.
Компанія Groupon Inc. володіє однойменним інтернет-порталом, що надає знижки на товари і послуги за оригінальним принципом. Компанія щодня розсилає своїм передплатникам, кількість яких перевищує 20 млн, спеціальні пропозиції придбати певний товар за зниженою ціною. Для цього користувачі мають придбати на сайті купон знижки. При цьому угоди здійснюються лише при досягненні певного мінімуму клієнтів, які погодилися на покупку, що забезпечує сервісу поважні комісії, а продавцям - великий разовий дохід.
Раніше в грудні 2010 р. Groupon відхилила пропозицію Google про купівлю знижкової сервісу. За неофіційними даними, вартість пропозиції Google становила 6 млрд дол.