ua en ru

Amazon планує створити 100 тис. робочих місць в США протягом півтора років

Amazon планує створити 100 тис. робочих місць в США протягом півтора років Фото: Amazon планує істотно розширити свій штат

Вакансії охоплять широкий спектр позицій, включаючи інженерів, розробників ПЗ та співробітників в зростаючу мережу центрів зберігання і обробки товарів

Найбільший американський рітейлер Amazon протягом наступних 18 місяців розраховувати створити 100 тис. робочих місць, сообщает The Washington Post.

Компанія очікує значне зростання як на ринку рітейлу, так і на ринку хмарних технологій. Вакансії охоплять широкий спектр позицій, включаючи інженерів, розробників ПЗ та співробітників в зростаючу мережу центрів зберігання і обробки товарів (fulfillment centers). Очікується, що більшість вакансій відкриються в Техасі, Каліфорнії, Флориді і Нью-джерсі.

Такі плани, на думку видання, можуть бути пов'язані з недавнім спілкуванням новообраного президента Дональда Трампа з керівництвом компанії. Як відомо, Трамп виступає з різкою критикою тих компаній, які мають або планує створювати своє виробництво за межами США.

Крім того, святкові розпродажі в країні засвідчили тенденцію зростання покупок через онлайн і паралельно з цим зниження обсягів придбаних товарів через офлайнові магазини і торгові центри.

В 2016 році кількість співробітників Amazon становила близько 180 тис. чоловік.

Нагадаємо, раніше Amazon тестував 30-годинний робочий тиждень.