ua en ru

"Алмаз–Антей" звинуватив Нідерланди в спотворенні даних концерну по аварії Boeing-777

"Алмаз–Антей" звинуватив Нідерланди в спотворенні даних концерну по аварії Boeing-777 Фото: місце аварії Boeing малайзійського

У концерні впевнені, що проведений ними експеримент спростовує те, що ракета була випущена з району, позначеного Нідерландами

Російський концерн "Алмаз-Антей" звинуватив Раду безпеки Нідерландів у спотворенні результатів дослідження обставин катастрофи Boeing -777, проведеного російським концерномтаты дослідження "Алмаз-Антей", що також представив в цей день доповідь про обставини катастрофи. Про це йдеться в заяві концерну "Алмаз-Антей".

У повідомленні говориться, що район пуску ракети, нібито відповідний розрахунками "Алмаз-Антея", "не позначався як такої ні в одному з документів, спрямованих концерном на адресу голландської сторони". У компанії заявили, що в рамках проведеного ними експерименту була переконливо спростована версія про те, що ракета була випущена з району, позначеного Нідерландами.

У повідомленні наголошується, що спрямувало голландській стороні додаткові дані про характеристики ракет "Бук". У "Алмаз-Антеї" стверджують, що ні з однієї точки району, позначеного на карті в проекті остаточного звіту OVV в якості найбільш ймовірного місця пуску, жодна ракета комплексу "Бук" не може підійти до літака з умовами, пояснюючими реальні ушкодження малайзійського Boeing.

Нагадаємо, раніше Рада безпеки Нідерландів заявили, що не мають наміру відновлювати розслідування причин катастрофи малайзійського Boeing на Донбасі.