ua en ru

В Алмати невідомі відкрили стрілянину по поліцейським, є загиблі

В Алмати невідомі відкрили стрілянину по поліцейським, є загиблі Фото: в одному з міст Казахстану сталася стрілянина

У місті оголошено режим контртерористичної операції

В Алмати (Казахстан) сьогодні вранці, 18 липня, невідомі відкрили стрілянину в районі будівлі РУВС. За різними даними, загинули від двох до трьох осіб, повідомляє "Інтерфакс-Казахстан" з посиланням на очевидців.

Як повідомляє агентство Reuters, при стрільбі були вбиті двоє поліцейських.


За словами очевидиця, жертвами стрілянини стали три людини, двоє з них - співробітники поліції, один цивільний. У місті оголошено режим контртерористичної операції, жителів закликали не залишати вдома та уникати місць масового скупчення людей.

"Інтерфаксу" Джерело в поліції також повідомляє, що перестрілка відбулася не тільки в районі РУВС, озброєний чоловік пересувається вулицями міста і веде перестрілку.

Нагадаємо, на початку червня в Актобе відбулися перестрілки, також злочинці скоїли збройний напад на магазин зброї "Паллада", де вбили продавця і співробітника охоронного агентства, а також завдали вогнепальні поранення трьом прибулим на місце патрульним поліцейським. У МВС припустили, що нападники є радикальними прихильниками нетрадиційних релігійних течій. У Казахстані назвали стрілянину в Актобе терактом