ua en ru

Alibaba заплатила 458,7 млн дол. за 15% постачальника технологій Shiji

Це перша велика угода компанії Джека Ма після рекордного IPO в Нью-Йорку.

Це перша велика угода компанії Джека Ма після рекордного IPO в Нью-Йорку.

Китайська інтернет-компанія Alibaba придбала 15-процентну частку в постачальника технологій Shiji Information Technology за 2,8 млрд юанів (458,660 млн дол.), передає Reuters. Це перша велика угода компанії Джека Ма після рекордного IPO на Нью-Йоркській біржі.

Інформація про операції була розкрита в ході торгів на Шеньчженській фондовій біржі, де торгуються акції Shiji.

Shiji надає консалтингові послуги та продає програмне забезпечення, яке дозволяє управляти бронюванням номерів в готелях і закупівлями інвентарю. Клієнтами компанії є Hyatt Hotels, Marriott International Inc, Westin Hotels & Resorts і Sofitel Luxury Hotels.
Отримати оперативний коментар Alibaba агентству не вдалося.

Китайський гігант електронної торгівлі Alibaba 19 вересня провів первинне розміщення своїх акцій на Нью-Йоркській фондовій біржі. Компанія і акціонери продали 320 млн акцій (близько 13% статутного капіталу) за 68 дол. за штуку. Весь бізнес компанії був оцінений в 168 млрд дол. У перший день розміщення акції Alibaba подорожчали на 38% - до 93,9 дол., а ринкова капіталізація досягла 231 млрд дол.

Нагадаємо, раніше первинне публічне розміщення акцій (IPO) китайської Alibaba офіційно стало найбільшим в історії, після того як банки-організатори виконали опціон "green shoe" - право розмістити додаткові акції в умовах високого попиту.