ua en ru

Альфа-Банк заявляє про захоплення ЗБМ №1 і має намір просити про допомогу антирейдерську комісію при Кабміні

Альфа-Банк (Україна) офіційно заявляє про свою непричетність до спроби захоплення заводу будівельних матеріалів (ЗБМ) №1 у Новій Каховці (Херсонська обл.), повідомляє прес-служба банку.

«Інформація, поширювана прес-службою заводу, є наклепом і всі особи, причетні до її появи і поширення, будуть притягнуті до відповідальності за наклеп», - сказано в повідомленні.

«Сьогодні, 26 червня, прес-службою ЗБМ № 1 була поширена неправдива інформація про причетність Альфа-Банку до спроби захоплення заводу. Ситуація, що склалася на заводі служить очевидним прикладом кримінальної поведінки проблемного позичальника, корумпованості правоохоронних органів на місцях, публічного ігнорування судових рішень і маніпуляцій громадською думкою. Ми розглядаємо поведінку Івана Винника, як нову схему рейдерського захоплення підприємства: колишній директор виводить активи заводу, не виплачує співробітникам заробітну плату, інсценує захоплення підприємства і змушує колишніх підлеглих давати неправдиві свідчення», - сказано в заяві банку.

«ТОВ «Завод будівельних матеріалів № » (Нова Каховка) був доведений до банкрутства колишнім директором підприємства - Іваном Винником. На даний момент сума збитків становить понад 250 млн грн. Кілька місяців співробітникам підприємства не виплачується зарплата. Підприємство знято. У зв'язку з цим, Іван Винник відсторонений від виконання службових обов'язків. З метою виведення підприємства з банкрутства та відновлення прибуткової діяльності був призначений новий директор - Шиян Микола Миколайович. Новий директор не може приступити до виконання обов'язків у зв'язку з протидією з боку Винника, який узурпував владу на заводі і залучив до конфлікту співробітників правоохоронних органів області», - сказано в повідомленні.

«Альфа-Банк (Україна), є одним з кредиторів підприємства і зацікавлений у відновленні господарської діяльності підприємства, його платоспроможності, врегулювання всіх питань з співробітниками. Проведене банком внутрішнє розслідування дає всі підстави вважати дані дії провокацією, спланованою особисто Іваном Винником. Банк стурбований активним залученням до конфлікту представників МВС України. До зазначеного інциденту, з метою не допустити законного власника на територію підприємства, на його представників чинився психологічний тиск шляхом патрулювання території підприємства постами ППС і підрозділу «Беркут»», - резюмується в повідомленні.