ua en ru

"Альфа-Банк Україна" збільшує статутний капітал на 115 млн гривень

"Альфа-Банк Україна" збільшує статутний капітал на 115 млн гривень Фото: "Альфа-Банк" збільшує статутний капітал

Збільшення буде проведено шляхом приватного розміщення простих іменних акцій

"Альфа-Банк Україна" збільшує статутний капітал на 114 996 тис. гривень. В результаті збільшення статутний капітал банку складе 7 516 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба банку.

Згідно з повідомленням, 29 червня компанія ABH Ukraine Limited, єдиний акціонер "Альфа-Банк Україна", прийняв рішення про збільшення статутного капіталу банку. Збільшення капіталу буде проведено шляхом приватного розміщення 27 141 простих іменних акцій номінальною вартістю 4 237 гривень.

Прес-служба підкреслює, що збільшення статутного капіталу не тягне за собою зміну власника великого пакету акцій банку. Акції будуть розміщені серед єдиного акціонера банку - компанії ABHU, яка володіє 100% статутного капіталу банку.


Альфа-Банк Україна - це великий український комерційний банк з міжнародним капіталом, який входить у приватну інвестиційну холдингову компанію ABH Holdings SA (ABHH) з головним офісом в Люксембурзі. Холдингова компанія має інвестиції в ряді банківських груп на території країн СНД і Європи, зокрема, операційні компанії (банки) ABHH перебувають в Україні, Росії, Казахстані, Білорусі та Нідерландах. Власниками ABHH виступають Михайло Фрідман 36,47%, Герман Хан - 23,27% (обидва - громадяни Ізраїлю, які проживають в Лондоні), Олексій Кузмичев - 18,12%, Петро Авен -13,76%, Андрій Косогов - 4,08 % (всі троє - громадяни РФ, які проживають в Москві), а також The Mark Foundation for Cancer Research - 4,03%. По класифікації НБУ входить до групи "банки іноземних банківських груп".

Як повідомлялося, "Мрія" реструктуризувала заборгованість перед "Альфа-Банком".