ua en ru

Олександр Янукович заявляє про наявність на його рахунках 12 млн дол. в Швейцарії і Нідерландах

Олександр Янукович заявляє про наявність на його рахунках 12 млн дол. в Швейцарії і Нідерландах Джерело фото:Facebook
Син четвертого Президента України Олександр Янукович заявляє про наявність на його рахунках 12 млн дол. у Швейцарії та Нідерландах.

Син четвертого Президента України Олександр Янукович заявляє про наявність на його рахунках 12 млн дол. у Швейцарії та Нідерландах. Про це він заявив в інтерв'ю "Новій газеті".

"На сьогоднішній день мною були зроблені запити в країни ЄС та інші великі країни світу з проханням підтвердити або спростувати факт наявності у них коштів, пов'язаних з моїм ім'ям. Вже пройшло більше місяця, але я не отримав жодної відповіді, що підтверджує наявність таких коштів. Я впевнений, що окрім легальних грошей в сумі близько 12 мільйонів доларів, які знаходяться на рахунках моїх компаній в Швейцарії та Нідерландах, більше їх немає і бути не може", - заявив Янукович.

За його словами, екс-генпрокурор України Олег Махніцький заявив, що з України було виведено 100 млрд дол., з яких 32 млрд були вивезені готівкою.

"100 мільярдів доларів - це два річних бюджети України. На думку колишнього генерального прокурора, такі гроші могли бути виведені з країни, де люди вчасно отримували зарплати та пенсії. Нехай експерти скажуть, можливо непомітно провести такі суми банківськими перекладами? Або вони були вивезені БелАЗами з банку на Хрещатику? Як ще можна відповісти серйозно на несерйозні звинувачення", - заявив син екс-президента.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України розслідує більше 30 кримінальних справ щодо колишніх чиновників режиму четвертого Президента України Віктора Януковича.