ua en ru

На акціях проти корупції в Москві і Санкт-Петербурзі затримали близько 1,2 тис. осіб

На акціях проти корупції в Москві і Санкт-Петербурзі затримали близько 1,2 тис. осіб Фото: акції протесту в Росії (twitter.comspektronline)

Кількість активістів, що вийшли на протести в Росії сьогодні, становить близько 5 тис. осіб

На акціях проти корупції в Москві і Санкт-Петербурзі, Російська Федерація (РФ), вже затримано близько 1,2 тис. осіб. Про це повідомляють російські ЗМІ, посилаючись на дані прес-центру МВС РФ і ОВС-Інфо.

"В Санкт-Петербурзі в несанкціонованому заході взяли участь близько 3,5 тисяч осіб, за різні порушення у відділи поліції доставлено 500 учасників для розгляду", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу, в столиці РФ йдеться про близько 679 осіб затриманих, які перебувають у 38-ми відділеннях. Повідомлялося про понад тисячу учасників акції протесту в Москві. Акція проводилася одночасно в кількох містах Росії, в тому числі в Тулі і Владивостоці.

Так, перед початком антикорупційної акції в Москві засновника Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального затримали в під'їзді власного будинку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що влада Москви погодила з Фондом боротьби з корупцією проведення акції проти корупції 12 червня на проспекті Сахарова. Однак за день до її початку засновник фонду Навальний закликав активістів перенести акцію на вулицю Тверську, закриту в цей день для дорожнього руху.