ua en ru

Акціонери банку "Південний" внесуть у статутний фонд додаткові 130 млн гривень

Акціонери банку "Південний" внесуть у статутний фонд додаткові 130 млн гривень Фото: банк "Південний" докапіталізують на 130 млн гривень

Кошти будуть внесені згідно з планом капіталізації

26 квітня 2016 року Національний банк України (НБУ) затвердив надані банком "Південний" плани капіталізації та приведення до нормативів встановленим значенням. Ці плани були затверджені на зборах акціонерів банку 21 квітня 2016 року. Про це йдеться в повідомленні банку "Південний".

За підсумками проведення діагностики 20 найбільших банків, НБУ рекомендував фінустанові до кінця 2017 року збільшити свій регулятивний капітал на 681 млн гривень. Здійснити це планується за рахунок коштів банку та акціонерів, без залучення зовнішніх інвесторів, - повідомляє прес-служба банку.


На даний момент, банк виконав План заходів щодо докапіталізації та входженню в нормативи більш ніж на 65 %, тобто збільшив регулятивний капітал на 453 млн гривень. Решту суми докапіталізації у розмірі 228 млн гривень банк планує здійснити за рахунок коштів акціонерів. Основна частина необхідних коштів у сумі 130 млн грн буде внесена у статутний капітал банку до кінця 2017 року.

Банк "Південний" розпочав свою діяльність у 1993 році. Сьогодні банк входить в Топ-5 першої групи банків України, частка активів яких перевищує 0,5 % активів банківської системи. Сьогодні регіональна мережа банку складається з 129 відділень. Основними акціонерами банку є Юрій Родін, Марк Беккер, Алла Ванецьянц.

Нагадаємо, обсяг регулятивного капіталу банків в травні зменшився на 5 млрд гривень.