ua en ru

Акції Volkswagen ростуть після оголошення про відставку глави автоконцерну

Акції Volkswagen ростуть після оголошення про відставку глави автоконцерну Фото: Volkswagen

Акції автоконцерну показують зростання другий день поспіль

Акції автоконцерну Volkswagen виросли на 4,6% на відкритті торгів на франкфуртській фондовій біржі на тлі оголошення глави концерну про свою відставку. Вартість акцій на відкритті становила 116,6 євро, передає Російська служба BBC.

Акції автоконцерну показують зростання другий день поспіль: у середу вони зросли на 4%, що експерти пояснюють підвищеним попитом після двадцатипроцентного падіння на початку тижня.

Напередодні голова правління Volkswagen Мартін Вінтеркорн подав у відставку після того, як компанію звинувачують у заниженні показників шкідливих вихлопів в двигунах деяких моделей.

"Volkswagen потребує в новому старті - в тому числі і в плані кадрів. Я звільняю місце і йду у відставку, щоб розчистити місце для нових людей", - заявив Вінтеркорн.

Американське агентство з охорони навколишнього середовища виявило в автомобілях Audi A3, Jetta, Beetle, Golf і Passat пристрій, який включає фільтри під час проходження тестів на вміст шкідливих речовин у вихлопних газах і вимикає їх при звичайній експлуатації.

Нагадаємо, вчора, 23 вересня, вартість акцій Volkswagen впала нижче 100 євро.