ua en ru

Акції "Трансаеро" впали на 38% на відкритті торгів

Акції "Трансаеро" впали на 38% на відкритті торгів Фото: "Трансаеро"

Це відбулося на тлі заяв про можливе банкрутство авіакомпанії

Акції російської авіакомпанії "Трансаеро" на початку торгів на Московській біржі впали на 38% до позначки 16 рублів за одну акцію. Це відбулося на тлі заяв міністра економічного розвитку РФ Олексія Улюкаєва, який назвав банкрутство авіакомпанії єдиним можливим варіантом розвитку подій, передає Російська служба BBC.

"Пошуки інших варіантів не привели до позитивних результатів, ми виходимо з того, що це єдиний можливий варіант", - сказав Улюкаєв.

Співробітники компанії "Трансаеро" зможуть за бажанням працевлаштуватися в "Аерофлот" після реорганізації. Про це заявила віце-прем'єр РФ Ольга Голодець в ході інвестиційного форуму в Сочі.

"У разі банкрутства велика частина людей перейде в авіакомпанії, насамперед у "Аерофлот". Така домовленість досягнута", - сказала вона.

Кредиторами "Трансаеро" числяться кілька найбільших російських банків, зокрема, "Сбербанк", "Промсвязьбанк", "Газпромбанк", "Альфа-банк" та інші. За словами глави "Сбербанка" Германа Грефа, загальний борг авіакомпанії досягає 250 млрд рублів (3,8 млрд доларів).

Раніше глава Мінтрансу Росії Максим Соколов повідомив, що Росавіація рекомендувала "Трансаеро" з 1 жовтня зупинити продаж квитків. В авіакомпанії в ніч на п'ятницю повідомили, що приступили до роботи над оновленою версією свого розкладу.

Нагадаємо, Росавіація повідомила українські авіакомпанії про заборону польотів в РФ.