ua en ru

Після акції профспілок мерія Глухова виділила гроші на погашення заборгованості лікарям, - ФНП

Після акції профспілок мерія Глухова виділила гроші на погашення заборгованості лікарям, - ФНП Фото: з відкритих джерел

Профспілки заявили, що змусили Глухівську мерію виділити гроші на погашення заборгованості лікарям

Після спільної акції "Профспілкового настання" і медиків Глухова з вимогою виплатити зарплату лікарям, депутати на черговій сесії знайшли гроші в міському бюджеті на погашення боргів. Про це повідомляє прес-служба Федерації незалежних профспілок (ФНП).

За словами керівника організації Сергія Павленка, тільки після акції прямої дії глухівська влада почула лікарів.

"Щоб вибити зарплату лікарям Глухова, нам довелося провести акцію і показати, що зовсім скоро в місті нікому буде лікувати людей. Медикам обіцяли всю зарплату, але до 29 вересня їм виплатили лише 28% зарплати за серпень. Думаю, що наші аргументи були переконливими – депутати почули нас і виділили кошти на погашення боргів по зарплаті", – заявив Павленко.

Він також додав, що виділення грошей медикам Глухова – це перемога спільної акції.

"Ми підтримали представників медицини та провели спільну акцію, щоб змусити Терещенка виконувати обіцянки. На жаль, мер Глухова від нас заховався в кабінеті – йому не хотілося слухати медиків. Завдяки підтримці депутатського корпусу, нам вдалося добитися того, що медики отримають гроші", – додав Павленко.

Як відомо, у п'ятницю 29 вересня "Профспілковий наступ" разом з медиками міста Глухова провели акцію з вимогою виплатити заборгованість по зарплаті, яку їм не нараховують з серпня. Під час акції принесли під міську раду білі халати з написами "Здав халат - пішов таксувати" та іншими. У понеділок, 2 жовтня, депутати перерозподілили кошти міського бюджету та направили на погашення боргів медикам понад 1 млн гривень.