ua en ru

Акції нафтових компаній впали в результаті угоди по Ірану

Акції нафтових компаній впали в результаті угоди по Ірану Угода з Іраном вдарила по акціях нафтових компаній

І з валют нафтовидобувних країн

Вартість акцій нафтових компаній почала опускатися в результаті угоди з Іраном щодо ядерної програми, яка сьогодні була укладена між Тегераном і шістьма світовими державами, передає РБК.

Як повідомлялося раніше, Іран буде дотримуватися жорсткі обмеження на ядерні роботи, а в обмін на це з нього будуть зняті економічні санкції Євросоюзу і США, що відкриє світові ринки для іранської нафти.

Як повідомляє РБК, така перспектива додаткової пропозиції на світових ринках нафти вдарила по акціях нафтових компаній. Акції британської BP в Лондоні подешевшали на 0,9%, Royal Dutch Shell - на 0,6%, французької Total - на 0,4%. Європейські фондові індекси в цілому знизилися на 0,1-0,3%, за станом на 15:00 за київським часом, слідом за чотириденним зростанням.

У Росії "Татнафти" знизилися на 5,2%, "Сургутнафтогазу" - на 3,5%, "Роснефти" - на 2,5%. Індекс РТС станом на 15:00 за київським часом знизився на 1,1%.

Крім того, угода з Іраном відбилася на валютах нафтовидобувних країн: курс норвезької крони знизився до долара США на 0,3%, канадського долара - на 0,4%.

Нагадаємо, рубль в Росії різко впав після узгодження операції з Іраном.