ua en ru

Акції найбільших нафтових компаній стрімко дешевшають

Акції найбільших нафтових компаній стрімко дешевшають Фото: Лукойл — російська нафтова компанія (facebook.com/Lukoil.en)

Обвал фондових ринків вдарив по акціях

На тлі обвалу основних фондових індексів триває зниження вартості акцій найбільших нафтових компаній світу. Лідерами падіння стали Total, Royal Dutch Shell і ExxonMobil. Про це свідчать дані Yahoo! Finance.

До 12:41 за Києвом цінні папери італійської Eni подешевшали на-3,27%, британської BP plc на 1,18%. Акції найбільшої нафтової компанії світу ExxonMobil подешевшали на 3,87%, норвезькою Statoil – на 3,26%.

Лідерами падіння стали британо-нідерландська Royal Dutch Shell (-4,10%) і французька Total, папери якої подешевшали на 5,41%.

Цінні папери найбільшої російської приватної нафтової компанії "Лукойл" також торгуються в червоній зоні – їх вартість знизилася на 3,11%. Показово, що 5 лютого до зустрічі глави компанії Вагіта Алекперова з президентом РФ Володимиром Путіним акції "Лукойлу" торгувалися в плюсах. Акції "Роснефти" торгуються з позитивною динамікою (+0,85%).

Акції найбільших нафтових компаній стрімко дешевшають

Графіка Yahoo! Finance.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вартість північноморської нафти марки Brent сьогодні вранці, 6 лютого 2018 року, опустилася нижче позначки в 67 доларів за барель.