ua en ru

Акції Alphabet впали на прогнозі про зниження рекламних витрат Google

Акції Alphabet впали на прогнозі про зниження рекламних витрат Google Фото: американський холдинг "Алфабет" (Bidness Etc)

Вартість цінних паперів материнської компанії "Гугл" знизилася до двомісячного мінімуму

Акції материнської компанії Google, Alphabet Inc (GOOGL), впали на 2,3% після повідомлення Citigroup Global Markets про можливе зниження Google рекламних і маркетингових витрат. Про це ввечері у п'ятницю 17 червня повідомляє Bloomberg.

Як зазначили аналітики Citigroup з посиланням на травневе дослідження двох маркетингових агентств, у II кварталі очікується невелике уповільнення темпів зростання маркетингових витрат пошуковика.


"Вони можуть виявитися трохи нижче поточних прогнозів, хоча, як саме інтерпретувати дані, - питання дискусійне", - додали експерти.

Цієї заяви виявилося достатньо, щоб акції Alphabet впали на 2,3% до 694,13 дол. за папір (о 14:29 за нью-йоркським часом). Раніше найбільше одноденне падіння акцій компанії у поточному році - на 3,2% - сталося у квітні.

За підсумками першого кварталу виручка холдингової компанія Alphabet, яка управляє активами Google, зросла на 17,4% в річному вираженні - до 20,26 млрд доларів, порівняно із 17,26 млрд доларів роком раніше.

Зростання прибутку в Alphabet пов'язали з високими продажами мобільної реклами. Виручка компанії від реклами зросла на 20% - до 18 мільярдів доларів. При цьому на основні веб-сайти Google, як і раніше, доводиться й основна частина виручки компанії.

Акції Alphabet впали на прогнозі про зниження рекламних витрат Google

Нагадаємо, соцмережа Facebook проаналізує ефект від реклами до її розміщення.