ua en ru

Активи "Дельта Банку" може придбати "ПриватБанк"

Фонд гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) оголосив пошук потенційних інвесторів для виведення неплатоспроможного Дельта Банку з ринку - установи, що став найбільшим банкрутом року. Пошук інвесторів триває до 23 березня. Про це повідомляє інформаційний проект FinMaidan.

Потенційні інвестори, які планують брати участь в порятунку активів Дельта Банку, повинні будуть отримати погодження Нацбанку на придбання істотної участі в банку.

Активи Дельта Банку на 3 березня склали 74,28 млрд грн, у тому числі кредитний портфель - 44,79 млрд грн. У зобов'язаннях банку кредити НБУ склали 9,32 млрд грн, кошти інших банків - 7,34 млрд грн, депозити фізичних осіб - 31,4 млрд грн, юросіб - 12,4 млрд грн.

Купівля Дельта Банку в цілому невигідна, вважають учасники ринку. Цікавим може бути тільки роздрібний портфель, тому що якість корпоративного портфеля Дельта Банку дуже низька.

З решти великих учасників ринку потенційних інвесторів не так вже й багато. Наприклад, не хочуть брати участь у конкурсі банки з іноземним капіталом.

Поки про свій інтерес до активів Дельта Банку заявив тільки ПриватБанк, проте поки незрозуміло, яку користь активи Дельта Банку можуть принести лідера роздрібного сегмента.