ua en ru

Активісти заявляють про блокаду російських фур у Житомирській області

Активісти заявляють про блокаду російських фур у Житомирській області Фото: "свободівці" вийшли на траси в Житомирській області

Вони планують не пускати вантажівки РФ, які їхатимуть із боку Білорусі

Житомирські та овруцькі активісти ВО "Свобода" 28 лютого розпочали акцію з блокування руху російського вантажного транспорту територією України з боку Білорусі. Про це повідомляє прес-служба вказаної політсили.

"Неприпустимо, що влада своїм рішенням знову дозволила вантажівкам із номерами агресора пересуватися нашою територією. Поки Росія продовжує військову агресію проти України, вбиває українських військових та переслідує мирних громадян, влада дозволяє агресору заробляти на українській економіці", - зазначив голова Житомирської облорганізації "Свободи" Сидір Кізін.

"Припинення транзиту транспорту - той засіб, який послідовно та системно підриватиме російську економіку. І навпаки: кожна пропущена українськими дорогами російська фура - це фактично новий снаряд в українських бійців", - додав він.

Нагадаємо, раніше активісти цієї партії заявляли про блокування вантажівок РФ у Чернівецькій, Рівненській та Львівській областях.