ua en ru

Активісти "Заступу" провели благодійну акцію в Рівненській обл.

Активісти "Заступу" ініціювали благодійну акцію в підтримку пошкодженого вандалами храму в м. Здолбунів (Рівненська обл.). Про це повідомляє прес-служба партії "Заступ".

Відзначається, що в рамках акції настоятель церкви Святих апостолів Петра і Павла отримав необхідні будматеріали, а також помічників-будівельників.

"Будівництво нашого храму почалося 11 років тому. Завдяки громаді, за останній рік нам вдалося його завершити. Поки до церкви не увірвалися вандали, нам залишалося лише провести внутрішнє оздоблення храму", - повідомив протоієрей Віталій Петрюк.

Активісти "Заступа" вирішили підтримати церкву та її парафіян. 19 жовтня вони провели благодійну акцію: храм отримав необхідні будівельні матеріали і робочу силу.

В той же день, в Будинку культури Здолбунова лідери політичної партії "Заступ" Ірина Синявська та Володимир Хоменко зустрілися з жителями сіл, сільськими головами, інтелігенцією і фахівцями аграрної науки. У спілкуванні з ними лідери "Заступа" поділилися переконанням, що для зсуву величезного масиву проблем, що накопичився в селах, в першу чергу потрібно провести конституційну реформу і передати повноваження на місця.

"Я вважаю, що в парламенті має бути як можна менше популістів, які займаються виключно своїм піаром, то на тлі бронежилетів, то на тлі комбайнів. Сьогодні у Верховній Раді повинні бути практики - сільські голови та товаровиробники, аналітики та вчені, які будуть писати ті закони, які дійсно потрібні суспільству", - зазначила Синявська.

У своєму виступі Хоменко відзначив проблеми збереження родючості сільськогосподарських земель. Крім цього, він додав, що без молоді село ніколи не відродиться.

"Без молоді та підтримки держави село загине. У селі немає роботи, медицини, гідної освіти. Селянин і аграрій зараз просто виживає. Ми у своїй програмі передбачили ряд послідовних кроків, які зроблять життя в селах привабливою, а ведення господарства на землі - прибутковим. Треба покласти край байдужості влади до проблем сільських жителів. Настав час захистити себе, свій будинок і рідну землю", - резюмував він.

Активісти "Заступу" провели благодійну акцію в Рівненській обл.

Активісти "Заступу" провели благодійну акцію в Рівненській обл.