ua en ru

Активісти "Українського вибору" провели пікет під представництвом ЄС в Києві

У Києві біля будівлі представництва Європейського Союзу сьогодні, 14 червня 2013 р. активісти громадського руху "Український вибір" провели пікет. Про це повідомляє прес-служба руху.

Приводом для сьогоднішньої акції стали нещодавні заяви єврочиновників і українських властей про необхідність виключно європейського вектора економічної інтеграції України, який згубний для її економіки.

Учасники руху, прийшли до представництва з прапорами і плакатами, вимагаючи від представників Євросоюзу в Україні відповіді на питання: що дала асоціація з ЄС Єгипту, Тунісу, Лівану; чому Євросоюз, який так прагне отримати Україну як територію, не може вирішити проблеми безробіття серед молодих людей до 35 років, що становить 60% в Іспанії, 40% - у Португалії, 38% - в Італії, 26% - у Франції. Активісти скандували вимога "Україні - українські цінності", тим самим протестуючи проти політики Європейського союзу, що популяризує гомосексуалізм, одностатеві шлюби, заперечує сімейні цінності як такі.

Пікетувальники, які прибули до будівлі представництва, хотіли поспілкуватися з головою представництва ЄС в Україні, однак ніхто до них так і не вийшов. Згідно з повідомленням, невідомий чоловік, який вийшов з будівлі представництва Євросоюзу, заявив журналістам, громадянам України, що "тут знімати заборонено", пославшись на те, що група нібито знаходиться на території іноземної держави. При цьому розпізнавальних знаків, табличок, що вказують на це, ніде немає.

За словами координатора молодіжних Громадського руху Дмитра Перлина, сьогодні активісти його групи спробують отримати відповіді на свої питання у чиновників вітчизняного Мзс і зараз прямують до будівлі на Михайлівській площі, 1.

Рух "Український вибір" вже неодноразово заявляв свою позицію щодо вибору вектора економічної інтеграції і добивається того, щоб цей вибір зробив народ України.