ua en ru

Активісти "Українського вибору" провели мітинг і ходу на честь Дня Перемоги

Активісти Громадського руху "Український вибір" в середу, 8 травня 2013 року, провели в парку Вічної слави воїнам Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр. мітинг та урочиста хода, присвячені 68-й річниці Великої Перемоги. Про це повідомляє прес-служба "Українського вибору".

Понад 300 активістів руху та почесних гостей, ветеранів Великої Вітчизняної - живих свідків тих страшних і разом з тим героїчних подій, пройшли урочистим маршем по алеях парку.

"Це день, який знаменує захист рідної землі нашими батьками і дідами. Це урок нам: і сьогодні ми повинні захистити рідну українську землю, не дозволити їй стати товаром. Для цього ми повинні об'єднати всі громадські організації, територіальні громади та всіх активних громадян нашої країни", - заявила на мітингу Валентина Семенюк-Самсоненко.

Надія Лукашевич, лідер всеукраїнської громадської організації "Спілка громадських організацій України "Народна Рада", зазначила, що святкує День Перемоги дійсно зі сльозами на очах.

"Мої бабусі і дідусі не повернулися з цієї жахливої війни. Тому 9 травня я завжди піднімаю очі до неба з вдячністю, але одночасно і з гіркотою. Я бажаю українському народові, нашій молоді ніколи не випробувати нічого подібного. А забезпечити це, побудувати мирну країну - наша спільна з "Українським вибором" завдання", - зазначила Лукашевич.

В ході мітингу і разом з ветеранами Великої Вітчизняної брали участь керівники Громадського руху "Український вибір", координатор по роботі з громадськими організаціями Руху Валерій Блидар, лідер всеукраїнської громадської організації "Спілка громадських організацій України "Народна Рада" Надія Лукашевич, голова союзу жінок України "За майбутнє дітей", активний прихильник громадського руху "Український вибір" Валентина Семенюк-Самсоненко.

Учасники вшанували пам'ять полеглих героїв однієї з найстрашніших воєн людства хвилиною мовчання. Відбулося також покладання вінків і квітів до могили Невідомого солдата.

Після закінчення меморіального мітингу ветеранам-фронтовикам, учасникам Великої Вітчизняної війни, були вручені пам'ятні подарунки від імені Громадського руху "Український вибір".

Сьогодні, 8 травня, та завтра, в День Перемоги, у всіх регіонах України активісти "Українського вибору" вітають ветеранів-переможців і трудівників тилу Великої Вітчизняної війни і покладають квіти в пам'ять про загиблих.