ua en ru

Активісти розкритикували зниження цін на сигарети

З різкою критикою зниження цін на сигарети виступили активісти антитютюнового руху. Про це свідчить опитування видання "Апостроф".

"Зниження цін на сигарети - це спроба тютюнових виробників долучити якомога більше людей до куріння", - заявив екс-міністр охорони здоров'я Микола Поліщук.

Костянтин Красовський, який очолює відділ контролю за тютюном в МОЗ, наводить дані зменшення споживання сигарет в Україні та погоджується з колегою: низькі ціни сприяють збільшенню куріння.

Керівник центру "Життя" Андрій Скіпальський підрахував, що держава втрачає 40 коп. несплачених податків на кожній пачці сигарет "зі знижками".

Ринок тютюнових виробів в Україні становить 67 млн штук сигарет. У результаті зниження цін на 2-3 гривень на пачку, бюджет недорахується сотні мільйонів гривень, на думку Скіпальського.

Напередодні, економічні експерти, пояснили знижки цін на тютюнові вироби відсутністю механізму мінімальних роздрібних цін. "Держава повинна підвищити ціни на тютюнові вироби", - заявив екс-міністр Поліщук.