ua en ru

Активісти просять НАЗК перевірити всю декларацію мера Глухова

Активісти просять НАЗК перевірити всю декларацію мера Глухова Фото: Мішель Терещенко

Активісти звернулися до Наталії Корчак

Активісти громадської організації "Стоп нелегал" просять главу НАЗК Наталю Корчак перевірити всю інформацію в декларації мера Глухова Мішеля Терещенка. Відповідне звернення вони опублікували у себе на сайті.

За інформацією активістів, мер Глухова і його оточення може бути причетний до цілої низки корупційних схем.

"Суд міста Глухова прийняв рішення у справі приховування Мішелем Терещенкому своїй декларації істотних змін майнового стану. Грунтуючись на результатах проведеного нами дослідження, просимо НАЗК уважно перевірити податкову декларацію пана Терещенка, оскільки ми впевнені, що незадекларовані автомобілі - це лише незначний епізод у великій корупційної діяльності мера Глухова і його команди", - йдеться у зверненні активістів.

Вони відзначають, що суд визнав Терещенка "винним у кримінальному злочині".

"Мер Глухова Терещенко 06.03.2017 року набув право власності на рухоме майно - іномарку загальною вартістю 385 320 грн, що перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня 2017 року, не повідомив в десятиденний термін НАЗК, що є вчиненням правопорушення, пов'язаного з корупцією", - заявляють активісти.

Також вони готові надати НАЗК інформацію власних журналістських розслідувань для перевірки декларацій Терещенка і його команди, наголошується у зверненні.

Як відомо, на початку серпня поліція склала протокол про вчинення адміністративного корупційного правопорушення у мера Глухова. За даними ЗМІ, наприкінці серпня Глухівський суд визнав Терещенка винним.