ua en ru

Активісти закликали націоналізувати АТБ

Активісти закликали націоналізувати АТБ Фото: події біля АТБ

Близько 100 активістів, ветеранів АТО і звичайних громадян пікетували один з магазинів АТБ в Києві

Близько 100 активістів, ветеранів АТО і звичайних громадян пікетували у вівторок, 20 грудня, один з недавно побудованих магазинів мережі супермаркетів АТБ в Києві. Про це повідомляють українські ЗМІ.

Патріоти під АТБ - стрім! Харківське шосе, 151

Опубліковано Я люблю Київ 20 грудня 2016 р.

Зокрема, учасники акції заявили, що вважають АТБ "спільниками окупантів", оскільки, за їхніми словами, "мережа платить податки в Криму і в Росії, а також співпрацює з терористичними ДНР і ЛНР".

"Ми вважаємо, що так само, як напередодні був націоналізований "Приватбанк", сьогодні необхідно націоналізувати і найбільшу мережу супермаркетів АТБ. Мало того, що вони труять наших громадян неякісними продуктами, так вони ще і співпрацюють з країною-агресором. Це гроші, зароблені на крові наших хлопців, на сльозах їхніх матерів", - заявив організатор акції активіст Ярослав Годунок.

Згідно з даними видання, активісти прийшли з плакатами "АТБ" - великий сортир, який годує русский мир", а також заклеїли магазин наклейками "АТБ" та мережа "Обжора" - це спонсори терору", вигукували гасла "Чемодан, вокзал, Росія!". Учасники акції роздавали проходять громадянам листівки з описом діяльності "АТБ" в Криму і "ДНР". ЗМІ зазначає, що "як символ природи співпраці мережі з окупантами, на порозі магазину помістили голову свині".

За словами Годунка, така акція є попереджувальною, оскільки "масштаби співробітництва АТБ з агресором заслуговують набагато більш активної реакції", і закликав усіх небайдужих громадян приєднатися до пікетування, які обіцяє зробити щоденними.

Крім того, він також закликав українців відмовлятися від придбання продуктів в АТБ на користь будь-яких інших торгових точок - базарів, малих підприємців, інших мереж. "Ми повинні показати спільникам окупанта, що всі українці знають про їхню реальному сутність", - додав Годунок.

Він підкреслив, що "особливим цинізмом з боку номінальних власників АТБ, якими є Геннадій Буткевич, Євген Єрмаков та Віктор Карачун, стало оголошення про розширення бізнесу в Росії як раз в той момент, коли мережа почала відкривати магазини в Західній Україні".

"Це насмішка над нашими людьми, це реальний цинізм, яким так славиться Кремль і його поплічники. Більше того, у нас є всі підстави вважати, грунтуючись на численних публікаціях у ЗМІ, що реальним власником "АТБ" вже є не бізнесмени з Дніпра, а російський олігарх Костянтин Малофєєв на паях з ватажками донецьких і луганських терористів, яким треба якось виводити гроші з зони "АТО", - підкреслив він.

За словами активістів, вони мають намір продовжувати акції, а також звертатися в правоохоронні органи з метою припинити діяльність "АТБ" в Україні.