ua en ru

Активісти під стінами ГПУ вимагали звільнити начальника податкової міліції Києва

Громадська організація "Комітет з протидії корупції в органах влади" провела пікет Генеральної прокуратури України з вимогою навести порядок в податкових відомствах, "прибравши з посад ставлеників "сім'ї" Януковича". Про це повідомив голова "Комітету з протидії корупції в органах влади" Дешура Олег.

"Влада повинна зупинити корупціонерів, які продовжують займатися здирництвом на користь Януковича і його підопічних на всіх рівнях. В той час, як нова влада повідомляє про успіхи в боротьбі з корупцією, а прем'єр-міністр Яценюк 15 липня заявив про те, що "Податкова служба і податкова адміністрація не залишаться анклавом корупції", у Києві триває хабарництво і вимагання від імені податкової членами "сім'ї", - підкреслив Дешура під час мітингу.

Активісти під час мітингу вимагали зняти з займаної посади в.о. начальника слідчого управління фінансових розслідувань головного управління Міндоходів в місті Києві Сергія Потоцького.

За словами активістів, Потоцький нібито був призначений за протекцією представників минулої влади.

Активісти стверджують, що, перебуваючи на посаді заступника начальника податкової міліції Києва в 2012 році нинішній начальник київської податкової міліції організовував напад на підприємство чоловіка Лесі Оробець, а зараз його відомство нібито здійснює тиск на компанії, що надають підтримку нацгвардії під час проведення АТО.

"Тому ми звертаємося особисто до генерального прокурора Віталію Яремі з вимогою виконати свій обов'язок і прибрати від годівниці Сергія Потоцького та інших спільників Януковича", - наголосили активісти.