ua en ru

Активісти під АП вимагали покарання для екс-начальника Південно-західної залізниці

Під Адміністрацією Президента України сьогодні, 30 березня, пройшла акція представників різних громадських організацій столиці, які закликали Президента Петра Порошенка активізувати боротьбу корупцією.

Як повідомили учасники акції, їх ключова вимога до влади - перестати займатися імітацією і перейти до реальних дій, оскільки знакові затримання чиновників-корупціонерів, як правило, закінчуються нічим.

"Дуже зручно пропіаритися на камери, затримати когось чи зробити гучні заяви. Але потім ці люди якимось дивним чином опиняються на волі. Досі незрозуміло, як випустили з країни Януковича і компанію. Але ще менш логічно виглядає новий варіант боротьби з корупціонерами: затримати і відпустити, як це відбулося з керівниками служби з надзвичайних ситуацій", - заявив один з організаторів акції, активіст Андрій Павленко.

Активісти назвали "ляпасом суспільству" ситуацію, яка складається навколо колишнього начальника Південно-Західної залізниці Олексія Кривопішина.

"25 березня своїм рішенням Кабінет міністрів звільнив Кривопішина з посади начальника, - обурювалися люди. - Але сьогодні він, використовуючи важелі в різних органах влади, а також високих покровителів, хоче поновитися на посаді. І це людина, якого звинувачують у махінаціях з державною власністю на сотні мільйонів гривень".

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що Олексій Кривопішин на кошти "Укрзалізниці" під Києвом звів приватний розважальний комплекс "Олімпік Вілледж". Елітний об'єкт побудований на 11 гектарах землі, що раніше належали оздоровниці державного підприємства "Український центр обслуговування пасажирів на залізничному транспорті" (УЦОП).

Активісти під АП вимагали покарання для екс-начальника Південно-західної залізниці