ua en ru

Активістка "FEMEN" влаштувала акцію протесту в соборі Паризької Богоматері

У соборі Паризької Богоматері в середу пройшла акція руху "FEMEN", яка засуджує публічне самогубство публіциста Домініка Веннера і прояви фашизму в Європі, повідомляється на сайті руху.

На грудях оголених по пояс активістки був напис англійською мовою "Фашизм, гори у пеклі", а на спині - "На геїв уповаємо". Ці ж гасла дівчина вигукувала в соборі.

В руках активістка тримала іграшковий пістолет, який приставляла до рота, роблячи вигляд, що збирається вчинити самогубство.

"FEMEN" закликає весь європейський нацизм в особі всіх своїх недогитлеров і полумуссолини наслідувати приклад ультраправого старого Веннера і негайно покінчити з собою", - йдеться в повідомленні.

"Поспішайте, на жертовному вівтарі Нотр-дам-де-Парі не так багато місця!" - закликають вони.

Рух також закликає засудити публіциста Домініка Веннера, напередодні який покінчив з собою в соборе на очах у багатотисячного натовпу, і "подати в суд на лідера французьких націоналістів Марін ле Пен, гаряче підтримала цей публічний суїцид".Акція "FEMEN" тривала кілька хвилин. На виході з собору дівчину затримала поліція. Після акції всі відвідувачі були виведені з собору, і він був закритий на 15 хвилин.

Як повідомлялося, у вівторок 78-річний есеїст Д. Веннер вчинив самогубство в соборі Паризької Богоматері, вистріливши собі в рот.

Д. Веннер, зокрема, брав активну участь у боротьбі проти легалізації у Франції одностатевих "шлюбів". Раніше у вівторок він опублікував на своєму сайті статтю на цю актуальну для жителів Франції тему.