ua en ru

Аксьонов закликав кримчан готуватися до відсутності електропостачання до 22 грудня

Аксьонов закликав кримчан готуватися до відсутності електропостачання до 22 грудня Фото: Сергій Аксьонов

У Криму чекають введення в експлуатацію енергомосту через Керченську протоку

Самопроголошений голова ради міністрів Криму Сергій Аксьонов закликав жителів півострова готуватися до відсутності електропостачання в гіршому випадку до 22 грудня. Про це йдеться в його заяві, передає прес-служба глави Республіки Крим".

"Ми вважаємо, що необхідно готуватися до гіршого варіанту, а саме: період НС триватиме до моменту введення в експлуатацію першої черги енергомосту через Керченську протоку, тобто до 22 грудня. Але це не 100%", - йдеться в заяві.

За його словами, уряд РФ робить кроки для відновлення електропостачання у встановленому порядку, однак, швидше за все, цей період затягнеться.

"Запаси продовольства на території Республіки Крим сформовані в повному обсязі, запаси палива повністю забезпечують потреби республіки, і ніякого ажіотажу немає, нестачі палива не передбачається. Транспортна схема постачання продовольства, лікарських засобів, товарів першого вжитку працює в повному обсязі", - йдеться в заяві Аксьонова.

Нагадаємо, 21 листопада в результаті підриву електроопор усі населені пункти Криму залишилися без електрики, яка надходить на півострів з території України по чотирьох лініях.