ua en ru

Аксьонов попросив Медведєва ввести в Криму податок за фактичне використання земель

Аксьонов попросив Медведєва ввести в Криму податок за фактичне використання земель Фото: Сергій Аксьонов

Медведєв погодився розглянути дане питання в якості експерименту

"Голова" Криму Сергій Аксьонов попросив прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва дозволити стягувати податок за фактичне використання земель на території півострова. Про це повідомляє "Крим Медіа".

Повідомляється, що дане питання обговорювалося в ході двосторонньої зустрічі Аксьонова з головою Уряду РФ в Ялті.

"За законом Республіки Крим переоформлення земельних ділянок продовжено до 2017 року. Однак ми вважаємо, що за фактичне використання земельних ділянок необхідно стягувати плату, і ми просимо вас підтримати пропозиції з тим, щоб дозволити стягувати земельний податок за фактичне використання землі виходячи з української нормативної грошової оцінки до 2017 року", - заявив Аксьонов.

У свою чергу, Медведєв погодився розглянути дане питання в якості експерименту, який допоможе підвищити збирання податків і прискорить процес оформлення земельних ділянок.

"Якщо це буде сприяти поліпшенню збирання і тому, щоб люди краще оформляли своє земельне право, то, я думаю, можемо розглянути це питання в експериментальному ключі", - повідомив Медведєв.

Також Аксьонов повідомив, що за п'ять місяців 2015 р. було зібрано 89 млн рублів земельного податку, в той час як минулого року ця сума склала 490 млн рублів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Аксьонов доручив передати у власність Криму "не націоналізоване" майно України.