ua en ru

Акімова: При будь-якому результаті газових переговорів з Росією, опалювальний сезон в Україні розпочнеться вчасно

При будь-якому результаті газових переговорів з Росією, опалювальний сезон в Україні розпочнеться вчасно. Про це на сьогоднішньому брифінгу заявила перший заступник глави Адміністрації Президента Ірина Акімова, передає кореспондент РБК-Україна.
"Можна сказати з упевненістю, при будь-якому результаті (газових переговорів) опалювальний сезон розпочнеться вчасно, бо до нього готуються. Ця тема розглядалася і на Кабінеті міністрів, вона розглядається на місцевому рівні. Люди не замерзнуть. Все, що необхідно буде зроблено, уряд вживатиме всіх необхідних зусиль у цьому питанні", - підкреслила Акімова.
За її словами, підвищення цін на комунальні послуги не виключається, оскільки при процесах інфляції, "а це відбувається в будь-якій країні", коректування робиться завжди при формуванні ціни на товари та послуги.
"Зараз урядом і Президентом робиться все для того, щоб, по-перше, зробити обгрунтованим розрахунок самого комунального тарифу, прибрати з нього складову, яку можна назвати складовою безвідповідальності", - сказала Акімова.
Також за її словами, не варто забувати, що сьогодні активно розглядається питання задіяння заходів енергоефективності та можливість бюджетної підтримки даного сектора, оскільки "всі прекрасно розуміють, що комунальні послуги сильно тиснуть на бюджет простого громадянина" і тому "це питання знаходиться на вістрі олівця в уряді".