ua en ru

Airbus презентувала нову версію найбільшого пасажирського авіалайнера

Airbus презентувала нову версію найбільшого пасажирського авіалайнера Фото: літак A380 (twitter.com/AirbusPRESS)

Літак A380 показали на Паризькому авіасалоні в аеропорту Ле-Бурже

Airbus представила оновлену версію найбільшого в світі пасажирського авіалайнера A380. Про це авіабудівна компанія повідомила 18 червня 2017 року в своєму Twitter.

Зокрема літак показали на Паризькому авіасалоні в аеропорту Ле-Бурже. Зазначено, що компанія за допомогою оновленої моделі прагне підвищити попит на A380, оскільки продажі літака йдуть "досить повільно".

За даними компанії, нова конструкція крила A380 дозволить знизити витрату палива на 4%. Також у літака будуть більш тривалі сервісні інтервали, що дозволить судну більше часу перебувати в повітрі.

Авіакомпанія також підкреслює, що новий лайнер стане економічнішим і містким за рахунок оптимізованого простору салону, що дозволяє додати більше пасажирських крісел. За підрахунками Airbus, нововведення дозволять знизити витрати авіакомпаній в розрахунку на пасажира на 13%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що авіабудівна компанія Airbus може перенести своє виробництво з Великобританії в разі, якщо при виході країни зі складу Євросоюзу (Brexit) не будуть виконані вимоги корпорації.