ua en ru

Air France після протестів вирішила скоротити менше тисячі співробітників

Air France після протестів вирішила скоротити менше тисячі співробітників Фото: Air France

Скорочено буде на третину менше, ніж планувалося до протестів

Авіакомпанія Air France вирішила звільнити менше тисячі співробітників після минулих на початку жовтня акцій протесту. Про це повідомив гендиректор головної компанії Air France-KLM Олександр де Юниак в неділю, передає Reuters.

Зазначається, у 2016 році будуть проведені добровільні звільнення, а в 2017 році їх можна буде уникнути, якщо ведуться в даний час переговори з профспілками до початку майбутнього року призведуть до угоди з альтернативних заходів економії.

5 жовтня співробітники Air France влаштували масштабну акцію протесту біля штаб-квартири авіакомпанії в аеропорту імені Шарля де Голля під Парижем. Приводом для страйку став антикризовий план перевізника, в якому пропонувалося звільнити до 2,9 тис. співробітників.

Профспілкові активісти увірвалися в зал, де мало відбутися присвячене планом засідання ради директорів, напали на начальника кадрового департаменту Air France Ксавьє Бросета та зірвали з нього одяг. В результаті топ-менеджер в одних штанях з допомогою охоронців зміг прорватися до огорожі, за яким чергували правоохоронці.

Нагадаємо, з авіакомпанії Air France можуть звільнити більше 5 тис. осіб.

Раніше повідомлялося, удвох дешево і швидко злітати на екзотичні острови.