ua en ru

Аграрний фонд планує реалізувати 300 тис. т надлишкового зерна й виручити 690 млн грн, - Якубович

Аграрний фонд планує реалізувати 300 тис. т надлишкового, з урахуванням регіональної потреби у борошні, зерна та виручити 690 млн грн. Про це заявив генеральний директор Аграрного фонду України Ігор Якубович на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми вперше виставляємо 300 тис. т... Вже подали заявки 15 компаній...Ми плануємо біля 690 млн грн залучити до спеціального фонду державного бюджету", - заявив Якубович.

За його словами, на біржові торги буде виставлена продовольча пшениця інтервенційного фонду. Її стартова ціна, з урахуванням ПДВ, становитиме для пшениці 1 класу - 2300 грн/т, 2 класу - 2250 грн/т, 3 класу - 2150 грн/т. Суб'єкти зернового ринку купуватимуть збіжжя або за стартовою ціною, або у разі аукціону - за ціною попиту.

Якубович повідомив, що продовольча пшениця, яка підлягатиме реалізації, розподілена на 12 лотів, кожен з яких сформовано в обсязі близько 25 тис. т. Продане зерно може бути експортовано.

Отримані кошти, як зазначив Якубович, кошти від реалізації будуть спрямовані на анонсування закупівель зерна врожаю 2013 р.

Зазначимо, перші відкриті біржові торги з продажу зерна державного інтервенційного фонду відбудуться 22 січня 2013 р.

Читайте також: Аграрний фонд уклав форвардні договори з аграріями на суму 500 млн грн, - Присяжнюк