ua en ru

Аграрна партія поліпшила свій результат на виборах в ОТГ, - Скоцик

Аграрна партія поліпшила свій результат на виборах в ОТГ, - Скоцик Фото: Віталій Скоцик (прес-служба Аграрної партії)

За словами Скоцика, Аграрна партія отримала 121 депутатський мандат на виборах 24 грудня

На виборах в 51 об'єднаній територіальній громаді (ОТГ) 24 грудня Аграрна партія в числі лідерів. Про це свідчать результати попереднього підрахунку голосів, проведеного штабом партії, які сьогодні, 25 грудня, на прес-конференції озвучив лідер Аграрної партії Віталій Скоцик.

Зокрема, за попередніми результатами, від партії обраний 121 депутат або 17% від загальної кількості депутатів, висунутих партією.

Скоцик зазначив, що Аграрна партія міцно закріпилася в лідерах серед 42-х політичних сил, що брали участь у виборах 24 грудня, і залишила позаду більшість парламентських партій.

"Спасибі виборцям за підтримку, а нашій команді – за чесну перемогу. Ми впевнено посіли перше місце на Волині з 36.4%, на Херсонщині набрали 31%, у Вінницькій області - 28,6%, в Київській - 24.3%, на Чернігівщині - 22%. У нас рівномірна підтримка зі Сходу на Захід і з Півдня на Північ. І дуже важлива перемога в Київській області, у серці України", - зазначив Скоцик.

Він додав, що рівень підтримки Аграрної партії в містах зріс більш ніж на 50%.

"У новостворених міських громадах Аграрна партія отримала 16,15% підтримки, що ще раз підтверджує рівномірність підтримки в селах і містах. Ми партія з народу, для народу і самі є народом", - підкреслив лідер Аграрної партії.

За його словами, Аграрна партія чи не єдина політсила, яка "не використала адмінресурсу і брудних технологій". Зате проти партії було кинуто "весь арсенал маніпуляцій", в тому числі і тиск на кандидатів від Аграрної партії, вважає Скоцик.

"Зокрема, на Полтавщині було два випадки, коли виборчі бюлетені не були включені наші кандидати. В Овідіополі Одеської області виборцям 18 округу видали бюлетені з 17-го. "Каруселі" з підвозом виборців, перебої з електропостачанням на ділянках, підкуп і навіть споювання виборців горілкою - до таких ганебних методів вдавались наші конкуренти. Спостерігачі від Аграрної партії фіксували численні порушення, а штаби партії продовжують захищати результати виборів", - зазначив Скоцик.

Явка виборців на виборах склала більше 55%. Це більше, ніж на попередніх раундах виборів. Збільшення явки виборців вказує на зростання числа прихильників партій нової якості, таких як Аграрна, і зменшення підтримки тих, які не виправдали народних сподівань, вважає Скоцик.

На думку лідера Аграрної партії, з виборів в ОТГ почнеться зміна політичного ландшафту країни.

"Згідно з усіма соціологічними дослідженнями, рівень довіри людей до органів місцевого самоврядування значно вищий, ніж до центральної влади. Перемога Аграрної партії, яка залишила позаду себе більшість парламентських партій, вказує на втому людей від популізму. Люди хочуть бачити у владі тих, хто щодня своєю працею показує реальні справи. Саме на місцях затверджуються лідери, які працюють, а не крадуть. Це ресурс для оновлення країни. Саме з таких людей формується політика нового типу, здатна реалізувати довгострокову стратегію розвитку України", - переконаний Скоцик.

Як відомо, на виборах у ОТГ 29 жовтня Аграрна партія здобула третє місце - 419 її кандидатів стали депутатами. З них 391 депутат висувався партією - це 12,1% від числа всіх обраних депутатів, які висувалися партіями.

Ще 28 членів Аграрної партії перемогли як самовисуванці. В органах місцевого самоврядування вже працює понад 4000 депутатів від Аграрної партії.