ua en ru

Африканський союз повністю підтримав Паризьку угоду по клімату

Африканський союз повністю підтримав Паризьку угоду по клімату Фото: Африканський союз

Африканський союз закликав країни зберегти прихильність кліматичного угоди

Африканський союз (55 країн Африки) повністю підтримав Паризьку угоду по клімату. Про це повідомили в прес-службі організації в опублікованому спільному з ЄС комюніке.

"Африканський союз підтверджує свою тверду прихильність повного здійснення Паризького угоди і закликає всіх партнерів зберегти імпульс, створений в 2015 році", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, Африканський союз (АС) заявив про обов'язкове спільне остаточноме доопрацювання Паризького угоди. Крім того, зміна клімату та відновлювальні джерела енергії будуть на порядку денному майбутнього саміту країн Африки - ЄС в Абіджані 29-30 листопада.

"Це стане можливістю підтвердити сильну солідарність з тими, хто найбільш вразливий до зміни клімату, і рішучість спільно працювати над створенням стійкої економіки і суспільства, стійкого до зміни клімату", - резюмували в АС.

Крім того, голова АС, президент Гвінеї Альфа Конде підкреслив, що Африканський континент несе найменшу відповідальність за фактори, що лежать в основі кліматичних змін, однак найбільше від них страждає.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Міністерстві закордонних справ Ірану назвали безвідповідальним вихід Сполучених Штатів Америки з Паризького угоди по клімату.