ua en ru

Африканська збірна пропала на турнірі у Франції

Відразу семеро баскетболісток збірної Демократичної Республіки Конго пропали в Ніцці під час міжнародних Ігор Франкофонії. Зникли не тільки баскетболістки, але також два велогонщики і один футболіст. Таємниче зникнення сталося якраз після того, як спортсменам видали премії у розмірі тисячі євро.

Відразу семеро баскетболісток збірної Демократичної Республіки Конго пропали в Ніцці під час міжнародних Ігор Франкофонії.

Зникли не тільки баскетболістки, але також два велогонщики і один футболіст. Таємниче зникнення сталося якраз після того, як спортсменам видали премії у розмірі тисячі євро.

Премії видавалися спортсменам делегацією для їхніх особистих витрат. Організатори змагань, окрім того, платили за житло і харчування, а також виділяли кошти на транспортні витрати.

Глава конголезької делегації Бартелемі Окіто Олека дивується у зв'язку з подією. Він заявив, що дуже розраховував на баскетбольну команду, яка пробилася в чвертьфінал турніру і могла показати дуже гідний результат. Крім того, зниклі велогонщики були провідними в країні. Зникнення спортсменів, на думку Олеки, негативно позначиться на сприйнятті ДР Конго в світі.

Втім, атлети навряд чи зможуть довго знаходитися в перегонах, оскільки їхні паспорти залишилися у тренерів. Ті вирішили притримувати документи, коли побачили, як із спортсменами активно розмовляють їх агенти. Олека заявив, що агенти поводилися нахабно, як злочинці, обіцяли атлетам немало грошей.

Зазначимо, що Ігри Франкофонії проводяться з 1989 року, в них беруть участь спортсмени з франкомовних країн.
Взагалі, практика "дезертирства" спортсменів з небагатих країн, а також країн з диктаторським режимом - явище досить часте. Зазвичай це відбувається на крупних міжнародних змаганнях, де атлети несподівано зникають, а потім знаходяться - або вони переходять у відомі клуби, або повертаються на батьківщину.