ua en ru

В Афінах сталися заворушення через продовження карантину

В Афінах сталися заворушення через продовження карантину Фото: заворушення в Афінах (twitter.com Nikolas Georgiou)

Вчора ввечері в містечку Аспропіргосі на північ від Афін (Греція) сталися заворушення через те, що в районі продовжили локдаун до 6 січня. У них взяли участь близько 100 осіб, які кидали в поліцію каміння і пляшки із запальною сумішшю.

Про це повідомляє місцеве видання aspropyrgosnews.gr.

Як повідомляється, противники карантину зібралися спочатку на мирну демонстрацію, яку показали в прямому ефірі місцевого телеканалу, а потім частина учасників стала закидати поліцію коктейлями Молотова.

"Район перетворився на поле бою. Протягом приблизно 10 хвилин чулися безперервні вибухи коктейлів Молотова. Поліція у свою чергу застосувала сльозогінний газ, намагаючись розігнати натовп", - повідомляє видання.

Наголошується, що повний карантин був введений 17 грудня на тиждень у трьох районах столичної області Аттіка: в Аспропіргосі, Елевсіні і Мандрі у зв'язку зі зростанням кількості інфікованих коронавірусом. Після цього влада продовжила надзвичайні заходи, спочатку до 30 грудня, потім - до 6 січня.

Нагадаємо, раніше в Празі (Чехія) протести футбольних і хокейних ультрас проти карантинних обмежень переросли у заворушення.

Тоді поліція затримала понад 150 осіб. В результаті зіткнень постраждали близько 20 поліцейських.