ua en ru

В аеропорту Бахрейна екстрено сів американський винищувач F-18

В аеропорту Бахрейна екстрено сів американський винищувач F-18 Фото: міжнародний аеропорт "Бахрейн" (wikimedia.org)

Пілот катапультувався після того, як літак виїхав за межі посадкової смуги

Винищувач США F-18 екстрено сів у міжнародному аеропорту Бахрейну через неполадки з двигуном, пілот катапультувався після того, як літак виїхав за межі посадкової смуги. Про це повідомляє ABC News.

Зазначено, що в результаті інциденту ніхто не постраждав. Згідно з попередньою інформацією представника Військово-морських сил США Білла Урбана, винищувач злетів з авіаносця USS Nimitz, який знаходився в Перській затоці. Під час польоту в літака виникли збої в роботі двигуна, які змусили пілота здійснити екстрену посадку. Спочатку він намагався приземлитися на бахрейнській авіабазі ВПС, але потім був змушений сісти в міжнародному аеропорту Бахрейну.

"Через несправність винищувач не зміг зупинитися на злітно-посадковій смузі, і пілот катапультувався з літака, коли він виїхав за межі злітно-посадкової смуги", - повідомив Урбан.

Влада Бахрейну назвали екстрену посадку американського винищувача в цивільному аеропорту "незначним інцидентом", однак через це були затримані кілька рейсів. Командування Військово-морського флоту США почало розслідування аварії.

Як повідомляється, у Бахрейні розквартировані близько 8 тис. американських військовослужбовців, переважно моряки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що конвертоплан ВВС США розбився біля східних берегів Австралії 6 серпня 2017 року. На його борту перебувало 26 осіб. Повідомлялося, що було врятовано 23 людини. Причини аварії MV-22 Osprey поки не названо.