ua en ru

Аеропорт "Бориспіль" сплатив до держбюджету 75,9 млн грн

Аеропорт "Бориспіль" сплатив до держбюджету 75,9 млн грн Фото: аеропорт Бориспіль

Вперше за останні 3 роки аеропорт завершив півріччя з прибутком

Державне підприємство міжнародний аеропорт "Бориспіль" сплатило до державного бюджету України 75,9 млн грн за результатами діяльності в 1-му півріччі 2015 р. Про це повідомляє прес-служба аеропорту.

"Сьогодні, 17 серпня 2015 року, за результатами діяльності в 1-му півріччі 2015 року Державне підприємство міжнародний аеропорт "Бориспіль" сплатило до державного бюджету України 75,9 млн грн дивідендів і податку на прибуток", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі уточнили, що цей результат став можливим завдяки впровадженню нової стратегії розвитку аеропорту, яка реалізується з грудня 2014 року, і вперше за останні 3 роки дозволила завершити півріччя з прибутком. До цього аеропорт востаннє виплачував дивіденди ще за підсумками 4 кварталу 2013 року, у сумі 9,2 млн грн.

"Загальна сума платежів, сплачених аеропортом Бориспіль у державний і місцевий бюджети, з початку 2015 року досягла 231,8 млн грн. Наповнення бюджету стало одним із пріоритетів роботи ДП МА "Бориспіль", реалізація якого стала можливою завдяки позитивним змінам в аеропорту в 2015 році", - додали в прес-службі аеропорту.

Нагадаємо, раніше Кабмін затвердив фінплан аеропорту "Бориспіль" з прибутком 167 млн грн.